Chtěla bych pochopit..

Chtěla bych pochopit..

Anotace: bolest, zradu, naději.. chtěla bych pochopit život a jak žít.

Chtěla bych pochopit,
proč malá holčička,
s copánky,
se líbezně usmívá,
do mého zamračeného
obličeje,
berouc si svůj
míč
-s motýli-

Chtěla bych pochopit,
jak najít klid a mír,
jako starý pán,
co na zápraží,
bafá kouř z
ručně dělané
dýmky
a naivně se
usmívá na svět.

Chtěla bych pochopit,
proč ten může to,
a ten zas ono.
Vědět,
kdo tak poručil,
kdo to má na
svědomí
-pokud snad
nějaké má!-

Chtěla bych pochopit,
co znamená,
když ti přítel
vrazí facku
-na dobrou noc-
a zmizí jako pára
a nepřítel
tě zachytí
nad propastí.

Chtěla bych vědět,
proč se mi
úzké studené prsty
obepnuly okolo
zápěstí
-a nebyly tvoje-
aby mě probudili,
ze zlé noční můry
a proč jsi řekl
že bude fajn - lháři.

Chtěla bych pochopit,
proč si stále
dokazuji,
právo na život,
a proč zjišťuji,
že mi možná
ani nenáleží
v týhle době,
plný ironie.

Chtěla bych pochopit,
ten strach
-hysterii-
co objímá mě
ve tmě
a rozsévá
mi do těla,
miliony jehel
-od feťáků-

Chtěla bych pochopit,
"proč zrovna já"
i když je to
omšelá věta,
plná sobectví,
vzdoru
a naivity.
I když mi to
nepomůže.

Chtěla bych pochopit,
co z toho bude
ve velkém finále,
před posmrtným
soudem,
kde budete zasedat
-vy tři-
a ničit mé vzpomínky
hrstí uhlíků.

Chtěla bych pochopit,
proč mi zamrzá
"úsměv"
když asi není
důvod k pláči
ale ke křiku
a nadávkám
vysloveným s největší
něhou.

Chtěla bych pochopit,
proč je tolik
miluju,
a proč je
z celé své duše
nenávidím
a proč mi
vysávají krev
jako upíři.

Chtěla bych pochopit, proč se mi zdáte.
Chtěla bych pochopit, ty divný výmysli.
Chtěla bych pochopit, proč neklidně spím.
Chtěla bych pochopit, kam jsem se dostala.
Chtěla bych pochopit a žít.

..
..
..
..
..
..
..
..

Ale vždyť mě znáš, já se budu smát, dokud mi můj vlastní smích nepomůže do hrobu.
Autor *whatsoever*, 14.10.2008
Přečteno 293x
Tipy 10
Poslední tipující: Alasea, Squat_the_world, fuu, glifada, saddova, enigman, Mbonita, sondulacek
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

vy tři? já už je viděl:) ale ty to všechno chápeš, jenom tomu odmítáš uvěřit...nicméně báseň perfektní, líbí.

16.10.2008 23:36:00 | Squat_the_world

moc pěkný, jen jedna věc mě zarazila- starý pán a dívat se na svět naivně? to nee... to není naivita, snad jen poslední zbytky důvěřivosti ;-) jinak super

15.10.2008 19:26:00 | Alex Foster

můj názor je, že...na většinu věcí odpověď znáš...uvnitř sebe :-) a smíchem se nelíp zakrývá bolset, bolí pak totiž jenom Tebe...

14.10.2008 18:01:00 | fuu

neni to zle, libi se mi uprimnost,ale bliz to ma dle meho k uvaze nez k basni...

14.10.2008 17:39:00 | saddova

krásné,ale bolavé...nedej se!

14.10.2008 12:32:00 | sondulacek

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí