Na Skácelce v Kéniku

Na Skácelce v Kéniku

Anotace: Jak to chodí v jedné královopolské hospůdce, kdo ji zná jistě to pro něj bude srdeční záležitost, kdo nezná měl by poznat

Na Skácelce v Kéniku

Útulné prostředí prokouřených stěn,
pojalo mě do své charismatické žluti,
nejapné euforie každodenních zpráv
a zpuchřelých starostí všedního života,

nedaleko tise umíral rozviklaný kulečník,
přestárlý pes z posledních sil sténal
uvítací árie pod nablýskaným radiátorem
a všude tekly proudem alkoholy,

jejich specifická vůně protínala mlhu dýmu
i bezvýznamné obrazy omšelých telenovel,
unavená číšnice nahodila vlídný úsměv
a nastavila již méně vlídné ruce…

fernetovými jiskrami osvícený bob
slopnul čerta a přistoupil k rozhodujícímu tahu:
na šachovnici šach mat,
alespoň pro dnešek,
zavíráme vážení!!!
Autor Kubino 2, 14.10.2008
Přečteno 237x
Tipy 7
Poslední tipující: J's .., Holis, labuť, WAYWARD, Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí