Myšlenkové rozjímání

Myšlenkové rozjímání

Anotace: ..promlouvání beze slov.. (jedna dost stará polobáseň)

JDI DÁL..
..tak ledva..s rozmyslem..
..jdi velmi pomalu..spíše tak vleč se..
jen co noha nohu mine!!

(vždyť v životě se není za čím honiti!!)

..a ač máš sem tam přes svou cestu balvan veliký,
tak přesto vím..že za tím velkým kamenem je kdesi ŠTĚSTÍ

..snad je ho pomálu..snad je i na nějaké cestě jiné
však chtěj ho hledat dál..a chtěj ho chytiti
už kvůli tomu, že ti tak přirozeně pomůže...od bolesti!!

..a hrát si s ním chtěj klidně na pikanou..
..může být maličké..může být snad i stranou
a někde ukrývat se..ty chtěj ho nalézti!!

Chtěj polapit ho..vrtkavého zrádce..
a drž ho tak dlouho co jen a jen to půjde..
bude to okamžik..bude to nejspíš trvat krátce
než vyletí..a než ti zase ujde
(..snad minut pár..snad chvililinku pouhou
než se na dalším rozcestí zas vymaní ti z dlaní
využívajíc tvého zaváhání
a znovu uletí..a schová se ti zas..a nechá pauzu dlouhou)

..přesto ho hledej dál!!
neb stejně tak..jak ti ho někdo rázem vzal
tak nutnou logikou ho musíš dostat zpět!!

..a nemusí to být jen lidské pohlazení
jeho tvář možná změnila se v květ..
..štěstí je jistě ohněm ocenění
tím ohněm, co z něj v tobě vzplál
a který zůstává..ten čas ti těžko vzal..

..a možná probírá teď někde svoje pírka ptačí
pak před oknem ti ladně zaskotačí
..štěstí může být třeba vánek teplavý
či vody proud..co smyje tělo z únavy..
ta jeho prozářenost slunce nahradí
když pročešeš si zrovna vlasy
a jeho hlas si ve snech vybavíš..

nechci ti lhát..že snad je lepší zapomnění
nechci ti lhát..že budou lepší časy

slzou svůj smutek zčásti odplavíš

přesto je štěstí v Tobě..malinký kousek chvění

a ač je tedy čas na odloučení
tak znovu setkáte se kdesi..
Autor šuměnka, 03.09.2005
Přečteno 479x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Doufám, že si tohle budeš číst celý víkend a že Ti bude líp.

09.09.2005 19:24:00 | Písnička

V tom je velmi optimismu...a to je dobře,když se jedná o štěstí...!!!

04.09.2005 18:01:00 | Milano

Šumí, četla jsem to v práci, několikrát za sebou a nemohla jsem přestat, je to nádherné. Moc krásně dokážeš popsat štěstí. myslím, že si ho kousek každý nosíme v sobě, kousek štěstí, které můžeme darovat druhým...

03.09.2005 15:31:00 | Sunny

Šuměnko díky! Teď slovy svými jsi mi hodně pomohla.

03.09.2005 12:39:00 | Krtica

líbí se mi :) spousta pravdy :)

03.09.2005 10:24:00 | Lenna

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí