Proč?

Proč?

Anotace: Spousta otázek a žáné odpovědi...

Proč jsou mraky nad hlavou
a proč plavou v nebi?
Proč jsou na stromech listy,
to vlastně nikdo neví.

Proč se domu říká dům
a ne třeba kolo?
Proč je jídlo k obědu
a není to slovo?
Aby ses měla na co ptát
...a taky důvod, proč si se mnou povídat.

Proč jsou slova jaká jsou?
A kdo je takhle vymyslel?
Kdo stanovil jim významy?
Byl možná chytrý, možná hloupý.
Nevím...ale byl neznámý.

Kolikrát se stane jaro jarem,
než člověk jako já to pochopí.
Možná tehdy, až noc splyne s ránem.
Možná nikdy...a jen nad tím rukou mávnem.

Lidé žijí jeden život
Já nevím...není to málo?
Co můžu zkusit během něj?
Lásku, víru, nebo snad i beznaděj...?

Zkus co chceš,
ale pamatuj si dobře tento děj.
Až pak někdo zeptá se tě...
Tak jen s láskou vzpomínej...
Autor greenus, 16.10.2008
Přečteno 237x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí