Sen

Sen

Anotace: zde sem sepsal svuj,ve snaze do básně doufam že ty kteří mě mají v oblibě touto básní nezklamu

Sbírka: Tam kde vše začíná i vše končí

Je to již dlouho co brk sem svíral
Slova psal, jediné co jsem si přál
Bylo zas cítit a znát hřejivý dotek něhy

Čas se sype a ulicí si spěchal
Myslel že vyhraje, ale naopak prohrál
Pač dosypal v průsvitné sklenici

Já zatím přemýšlel co napsat
List pergamenu prázdný a bílý jest
Jak sníh za okenící. Hle v tom sen přišel

V něm krásná, spanilá paní
V klopě krásný bodlák
Vlasy zlatý, jej pohled byl vlahý

Však zvláštní jest
Jej šat zdobil javorový list
Opasek z perel svíral jej pas

Můj obdiv vydal snad za sto
krásných drahokamů tak se jsem ji
obdivoval. Nebyla to její nevynost
nahota či zlatý vlas, ale její láska.

Tak milá byla, ale co to sen jest fuč
tak náhle bez rozloučení odešla mi přec
čekal jsem noc co noc a bděl u okenic
na šálkem sirupu co javorem mi voněl...
Autor The Crow, 16.10.2008
Přečteno 300x
Tipy 5
Poslední tipující: Lilly Lightová, Yukki, *whatsoever*
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezká báseň. Tip.

02.02.2009 08:25:00 | Lilly Lightová

Zajímavě pojatá basnička dost nevšedhní a neotřela..1****Moc se mi líbila donutila mě se zastavit a zamyslet

20.10.2008 14:50:00 | Yukki

Moc krásná..

16.10.2008 23:37:00 | *whatsoever*

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí