Pohřeb duše

Pohřeb duše

Anotace: Co je horší, smrt těla či duše ? Umírá s tělem i duše člověka ? Ztratit svou identitu je horší, než přežít vlastní smrt.

Vykopu si svůj vlastní hrob,
venku je zima a bláto.
Zima je nejhorší ze všech dob,
svírám kladivo a dláto.

Do zmrzlé půdy kopu jámu,
Samota je mojí paní.
Zbytečně si srdce lámu,
jste jen stádo saní.

Do rakve uložím svou duši
a zasypu ji hlínou.
Ale mé tělo tuší,
že Smrt je paní línou.

Tak dusím se v dřevěné schráně,
mohl jsem žít ještě spoustu let.
Myšlenky jsou mi solí v ráně,
a tak opouštím náš krásný svět.

Doslov:
/Pohřbít duši po zklamání či po mozkové příhodě,
obojí považuji za horší smrt, než tu fyzickou, proč ?
Protože jste po ní jen prázdou schránkou, vlastně takový zombie. Tvrdé ? Vím a omlouvám se./
Autor JR, 16.10.2008
Přečteno 318x
Tipy 12
Poslední tipující: Bíša, Puppeteer, Eiffel, Holis, Karmínka, Psavec, WAYWARD, B.a.r.b.a.r
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Stip...

09.11.2008 18:55:00 | Bíša

...smrt duše za života,je horší

16.10.2008 21:49:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí