Motýl a víno

Motýl a víno

Anotace: když ne já, ať aspoň ty máš šťastný život, příteli! (aneb kažme vodu, pijme víno...)

Ve světle motýlím jsem zahlíd' hrozen vína
Byl celý svraštělý - ne hrozen! Motýl můj...
Hrozen byl nakyslý... však na motýlu vina
Pohříchu ležela - jak čerstý, měkký hnůj!

Vyber si, příteli, co dneska večer pojíš?
Kyselé víno a nebo lehký sen
Který ti motýl na tenkých křídlech strojí
Jsa tolik krásný, však citem nedotčen?

Chystá se slavnost; s motýlem budu tančit!
Dám přednost kráse před kyselostí vín!
Však ty se posaď, pij víno, pojez kančí
Neb špatně skončíš... jako já. Život? Splín!
Autor Bůchví..., 17.10.2008
Přečteno 289x
Tipy 19
Poslední tipující: emi-lee, Holis, dablik007, Lota, malá čarodejnice wiggová netopýrková, Psavec, teranosaur, NikitaNikaT., labuť, kleopatra.sedma, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

asi to má tak být, jen něco mi to připomělo...
něco kde se tančí...

17.10.2008 23:04:00 | malá čarodejnice wiggová netopýrková

Ten konec je opravdu smutný... splín na srdci aj na duši...

17.10.2008 22:03:00 | NikitaNikaT.

Smutný, takový odevzdaný konec...mi připadá, ale zaujala mě :o)

17.10.2008 21:43:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí