O moci, poklonkování a realitě

O moci, poklonkování a realitě

Anotace: Jsme před zákonem všichni rovni... asi jak papír s vodou v ohni.

Jsem úředník, stát dal mi moc,
jsem samosoudce, tvá zlá noc.
Mám v ruce zákon, mám tvůj spis,
šlápl jsi vedle? - jsi jen hmyz.

Nehodlám bráti v úvahu
tvou minulost či povahu
byť ublížils jen sobě sám,
buď exemplárně potrestán!

Jsem soudce, a jsem rozhořčen,
jste od nařčení oproštěn.
Důkazy chybí ve smyslu,
že konal jste v zlém úmyslu,
můj závěr vyzní na konec:
je nevinen pan poslanec,
jenž figuruje v registru
budoucích pánů ministrů.

Jsem občan, na nějž zákona
je namířena patrona.
Jsem ten, pro jehož záběry
visí v ulicích kamery…
Mně lžete s klidem do tváře,
jak uschlé kytce z herbáře,
a doufáte, že jsem jen vůl,
kterému mozek nezapnul.
Autor Tygropes, 19.10.2008
Přečteno 274x
Tipy 9
Poslední tipující: TheNewAgeShakespeare, Triffid Kolbe, střelkyně1, Churry, Psavec, saddova
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

To je dobré,moc!gratuluji.:o))

22.10.2008 22:25:00 | střelkyně1

malinko ti ujel rytmus,ale za myslenku tip

19.10.2008 11:58:00 | saddova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí