Mraku modré oči...

Mraku modré oči...

Anotace: O krásném podzimu,jak šťastné to země,které jej mají.

Mraku modré oči slyšet zpívat,
opět zřít luk sametový hlas.
Doma podzim každým rokem vítat,
kdy vítr sčeše z jabloň bronzu vlas.

Probouzet se v listu rodné chýšky,
dýšit průvan v ten říjnový čas.
A kouknout do trávy ze své výšky,
narovnán a nezkřivený v pas.

Vdechnout sílu v tělo které zebe,
uvyklé na tělo v čase kopretin.
Jako každý podzim vzpomenout na tebe,
kdy šeptalas slova sypouc do květin.

Hebké dlaně trhly květy rázem,
napadené verši v touze do výš růst.
Ještě téhož roku umrtveno mrazem,
spolu s tvými sliby vypouštěné s úst.

Léta zběhly,ale podzim opět,
kreslí listím pamětí květ náš.
Vkládajíce něžná slova do vět,
s kterými si teď a s jinými hráš.

I co,líco úsměv krášlí,
měl bych truchlit každým rokem snad?
Jak ty,tak i podzim voní mašlí,
kterou tady cítím k smrti rád.
Autor Zdenek, 19.10.2008
Přečteno 329x
Tipy 13
Poslední tipující: Bíša, Holis, NikitaNikaT., labuť, Mbonita, Káňátko
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

:o))

29.10.2008 23:13:00 | Bíša

Myslím, že jsi si s básní pěkně vyhrál. Povedla se Ti. Hezké.

20.10.2008 10:38:00 | NikitaNikaT.

poetika jak má být...

19.10.2008 15:13:00 | Mbonita

přerkrásná :)

19.10.2008 14:28:00 | Káňátko

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí