KAPKA

KAPKA

Anotace: Jeto o celku, o jedinci, o snaze...

Je krásné být kapkou v moři,
Neboť vás víc jeden celek tvoří.
Celek kde na jednotlivci záleží
A o tom to celé běží.
Moře je prostě mnoho částí spolu,
Buď splýváš, nebo padáš dolů.
Když klesneš, chlad prostoupí tvou duši
A nevalné myšlenky tě stále ruší.
Ty cíl neustále jeden máš,
A to moře, se kterým ve snech splýváš.
Proto tvá snaha směřuje vzhůru,
Máš však před sebou dlouhou túru.
Cesta co tě s celkem spojí
A navrátí smysl duši tvojí.
Avšak jak se stále snažíš s celkem splýt,
Začínáš t toho špatný pocit mít.
Cestuješ tam, kde jsi jen část pouhá,
A ke svobodě tě čeká cesta nekonečně dlouhá.
Zde máš volnosti kolik chceš,
Ale s přáteli již nikdy neshlédneš východ mořských hvězd.
Proto chceš-li částí být musíš se rozhodnout,
A nahoru stále plout, plout a plout.
Ale nikdy už nebudeš v cíli,
Oni jsou napřed o celou míli.
Jednoujsi z celku vypadl
A do zapomnění u přátel upadl.
Autor BuF, 19.10.2008
Přečteno 540x
Tipy 4
Poslední tipující: Dev_LATea_princess, BARBYE
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Fakt moc pěkný :) líbí se mi ta myšlenka

30.10.2008 22:52:00 | Dev_LATea_princess

Možnájen další nešťastník co našel sám sebe. A v moři je přeci více kapek, ale všechny nejsou stejné;)

23.10.2008 16:12:00 | BuF

Říká se- nikdy ne ty a já,ale my.A to je pravda,co by byl jeden člověk sám na světě..

22.10.2008 21:42:00 | BARBYE

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí