Stařena

Stařena

Anotace: a po vás? a po nás?

- ulička, úzká
stařena sevřena
pomalu kráčí
s košíkem v ruce -

dlaň, její dlaň tvrdá
- smutky do úst vyryty jsou tence -
v sukni snad skryl se úděl sám
a stopy žalu na halence.

dlažba tvrdá
dvě tři podloubí
ve změti uliček
pokorná stařena
hlava skloněna
nemešká
nebloudí.

"Pojďte, pomohu vám paní"
mlčela. Nevěřila mi.
- drobné prsty skrčily se
a on se smál
ten nad námi či pod námi.

pomalu kráčí
s košíkem v ruce
zpod šátku v košíku
housátka ukryta
tři mrtvá housátka
stařena. samota.

pomalu sehnuta
sevřená stařena

(Blázni a pošetilci!
vy jí máte závidět!
vždyť po ní zůstane
alespoň tahle báseň...)

a po vás?
A PO NÁS?
Autor Franti, 19.10.2008
Přečteno 326x
Tipy 12
Poslední tipující: Holis, Fish, adida, fialová, Psavec, sondulacek, 6thSun, Churry
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

k. kryl - duchodce

Na krku staré káro a úzkost v hlase,
když žebrá o cigáro, zlomí se v pase,
namísto díků sklopí zraky a není třeba žalobce,
když vidím tyhle lidský vraky, třesu se strachem před přízraky,
že jednou ze mne bude taky důchodce ...

...
on vedel ceho se bat...

20.10.2008 23:55:00 | Fish

no přesne, jak říka fialová;))

20.10.2008 22:15:00 | adida

Jejda! Toto je.. to se vám, slečno, zase něco hrozně povedlo!!

20.10.2008 18:47:00 | fialová

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí