Rebel

Rebel

Anotace: ... síla, vášeň, láska... Vše tak cizí pro "stádo" našeho národa... (Musím se vypsat ze všech zítřků)

***

Někde se skrýváš a já vnímám
jen půlměsíce zvadlých tváří.
Pod nohy házím pustinám
v srdci růže. Písek a písek
******** na oltáři ********

Jsi-li andělem, vytáhneš
lásku z věznic!

Jsi-li Bohem, věž
z Babylonu - věz, že nic
už ji nezboří!

Vzpomněla jsem si na Tvé dlaně
procitlé nocí hranou Gerandot,
byly spojené do křížku.To planě
rostoucí kvítí vysvitlo do temnot.

Vzpomněla jsem si, že naděje
neumírá.

Kde se nic neděje,
tam se vtírá
stádovitost!

"Až příjdeš znovu; a já vím, že příjdeš,
teprve pak tu bude láska; opravdová.

Cizí host!"
Autor Jasmin de Paris, 04.09.2005
Přečteno 341x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dokonalé. (((=

04.09.2005 17:56:00 | Ahimsa

Každá tvoje báseň ve mě zanechává hluboké stopy...

04.09.2005 17:40:00 | Renatka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí