Ředitel zeměkoule

Ředitel zeměkoule

Anotace: Tohle je moje první dílko, tak buďte prosím schovívaví k nepřesným rýmům atd., Nějak to ze mě vypadlo když jsem se vrátila z čajovny a nemohla usnout...

Kolik lidí žije tu,
Ptám se sama sebe,
Kolik lidí zatěžuje planetu,
Kolik lidí myslí jen na sebe

Co když všichni nám lžou,
Co když to číslo je jen výmysl
Co když všichni kdo tu jsou
Co když hledají smysl

Smysl bytí na tomhle světě
Smysl vlády, práce, rodiny
Smysl toho proč zrovna my jsme na planetě,
Smysl nás-spodiny

Kolik lidí dokáže ovlivnit jeden člověk,
Nevím jestli by mohl být ředitel zeměkoule
Pomůže mu v ovlivňování jeho věk?
Dokázal by nepoužít auto a přijet na kole?

Pojďte se zamyslet společně se mnou
Kolik práce by měl tenhle člověk
Pokud by měl stejné věci s naší politikou
Okolo mě se motají myšlenky-středověk

Měl by auto, jezdil na návštěvy
Seděl by za stolem a vyspával
Koukal jak ostatní makaj aby měl co do huby
Aby provedl skandál, aby se nepropadal,

Nepropadal do propasti zapomenutých,
Mezi ty, co se neví že žili
Do vesnice podřadných,
Kde všichni dělali

Ale nikdo si jejich jména nepamatuje
Je z nich jen prach který oznamuje:
Někdo tu byl ale co
Není o co stát, zbylo jen tohlecto
Opustil nás už je prostě passé
Neřeš ho, vždyť se už nepase

Politik říkal by:
Myslete jen na sebe
Máte přece alibi
Chcete přežít a jít do nebe
Myslete jen na sebe
Co ostatní , co vám po nich je
Umírají a co, vy tu přeci jste

Tak proč to říkáš chlape?
Proč taky nemyslíš na sebe jen,
Smrtka už za dveřmi klepe
Vem si ho, vem si ho jen
Vždyť cenu nemá...
Autor Sllunce, 21.10.2008
Přečteno 259x
Tipy 6
Poslední tipující: J.U. Ray, Jamesow, sondulacek, Alasea
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...vítej na Literu :-)

21.10.2008 17:00:00 | WAYWARD

Moje milé Sluníčko,
moc krásné to dílečko!!
Vítej mezi literáty,
jsi jeden z nás teď i ty!

21.10.2008 16:45:00 | Jamesow

ahojky,vítej na Literu...Básnička je pěkná,procítěná...

21.10.2008 15:54:00 | sondulacek

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí