Svět

Svět

Anotace: Jaký je svět, jak na něj hledět...

Koukej jak kvete růže,
koukej jak zelená strom.
Hnědá je medvědí kůže,
jak výstřel zaznívá hrom.

A ty v tom světě,
v tom světě principů.
Ty v tom světě,
kde uznávají robotu.

Koukej, to bude náhoda,
nebo je možné, že člověk žije?
Nekoukej, to není svoboda,
to jenom láska v tom světě hnije.

A ty? Co ty tady,
nerada pravidla, nehodna zrady.
Co ty, po čem toužíš,
nebo jen ráda tady, sama se soužíš?

Koukej to zvířátko,
ono tě nevidí?
Možná jen nechce,
stydí se za lidi.

Vražda střídá pomstu,
denní je to chléba.
A lidé, co vraždí,
netuší, že není to třeba.

Koukej, je to ještě krásné,
to ticho, ten klid.
Není ti snad jasné,
pro co dříve vymřít chtěl lid.

Jiná pravidla, nedávají smysl,
a ty? Ty v tom světě,
ve světě zázraků, válek, krás,
marně hledáš svou mysl.
Autor Mania Dardeville, 22.10.2008
Přečteno 247x
Tipy 4
Poslední tipující: WhiteSkull, Mario de Janiero, sluníčko sedmitečné
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

mas v teto basni spatny rytmus, ruze- kuze je hodne okoukany rym, ktery mne odpuzuje, pak ten absolutni rym... za sebe ja rikam ne, ani myslenka mne neoslovila

22.10.2008 16:51:00 | saddova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí