Bolest

Bolest

Anotace: Když přijde bolest, doufáme, že co nejrychleji zase zmizí...

Zpočátku jen bolest byla.
Silná, nová, přímá...
a i v ní ty ses narodila.

Škoda, že nejsi mocnější,
v tůni po koupeli silnější.
zdravá vůně slunce objeví se
jde blíž a je i rychlejší.

Je zvláštní, že bolest ustupuje
zdá se, že rychleji než dřív,
už nehledá slabá místa,
už není si tak jistá.

Ne po každé bolesti zůstanou jizvy,
ne vždy jsou však malé.
Jsou to spíš menší-větší výzvy,
přijdou, odejdou a nemusí být stálé.

Cítit tu bolest na hrudi,
vidět tu jizvu pod kůží,
to není jen tak,jak když přejede tě
vítr s trnem od růží.

Silou vůle i silou srdce
zachovám si zdravé myšlení.
Takové, které netvoří se prudce
a dodává mi spříznění.

S celým světem
s trávou, růží květem
už není dál bolesti,
nezůstalo nic, ani v pověsti.
Autor greenus, 23.10.2008
Přečteno 298x
Tipy 1
Poslední tipující: mauvais-ange
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí