Jdu co noha nohu mine

Jdu co noha nohu mine

Anotace: ...

Jdu co noha nohu mine
a každý krok zapíjím vínem,
pomalu vleču se, pomalu,
krajinou kde není času.
Hádes by zasloužil pochvalu
za tesknou podsvětní krásu.

V dálce už Kerberos radostně štěká,
vítá mě, dobře ví: je to sem štreka,
ochotně dávám mu zlámaný kosti,
patřily kdysi mně, rád se jich zhostil.
S lítostí zvedám se vstříc další pouti,
byť nás to loučení oba dva rmoutí.

Cháron se usmívá od ucha k uchu,
veselý převozník do říše duchů,
namísto penízku dávám mu víno,
prolitím skrz hrdlo nechá ho zhynout.
Opile plujeme na druhou stranu,
tězko říct zdali z té loďky i vstanu...

Konečně s mrtvými, konečně doma,
hřeje mě vědomí, že už jsem skonal.
Autor Fish, 23.10.2008
Přečteno 414x
Tipy 18
Poslední tipující: Lioness, Ještě dítě, jedam, mjh, Holis, Vlk v rouše, fialová, Psavec, Bíša, Blázen? =), ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

krajinou kde není času....
pěkné...

19.12.2008 16:23:00 | Ještě dítě

ta se mi moc líbila

02.11.2008 21:12:00 | mjh

Paráda.

23.10.2008 19:39:00 | Psavec

..excelentní ...
..hlavně tam nepospíchej ..času dost! :)

23.10.2008 14:24:00 | Jiparo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí