Spirituál

Spirituál

Anotace: Píseň z duše-žalu i radosti

S p i r i t u á l

Snad z hlubin země zní
lidu stesk,žal a úpění
spirituál

Stár jak lidstvo
od nepaměti zní
výkřik duše
duše trápení
spirituál

Jen bída bolestí
a lidu zoufalství
zní v tónech zhmotnění
spirituál

Neznám tvou řeč lide černý
v těch tónech hněvu
z ponížení a nesvobody
jsem bratrem tvým
spirituál

Neznám tvou řeč lide černý
ale tvé písně mi z duše mluví
spirituál

Neznám tvou řeč a rytmus báječný
však v písních máme jazyk společný
spirituál

Dobře znám tvé bouře hukot
ve spáncích hněvu tlukot
spirituál

Temný je nářek
lidstvo sténá
od věků
i dnes sílí ozvěna
jak můry pravěků
s p i r i t u á l

Nemůže lidstvo věčně truchlit
věčně lkát
člověk se musí také smát
jak dítě někdy si i hrát
a za život krutě se i rvát

to vše je
s p i r i t u á l !!
květen 1979
Autor Rebelek, 23.10.2008
Přečteno 292x
Tipy 4
Poslední tipující: Mbonita, WhiteSkull
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

závěr jest přímo filosoficky pravdivý...

23.10.2008 20:44:00 | Mbonita

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí