Svíčka

Svíčka

Anotace: Myslím, že je to docela povedená básnička (teda myslím, nevím jak se bude líbit vám)a je tak trochu o něčem jinym než skoro všechny mé ostatní básničky..

Sbírka: Starší pošetilé básnění

V temném pokoji o půlnoci,
musíme báti se zlé moci.
Na stole je zapálená svíce,
její plamen svítí stále více.

Plápolá z jedné strany na druhou,
když se zastaví,
tři zvláštní zjevení se okolo ní seběhnou
a zasněně něco zpívají..

Zpívají o kráse,
na kterou každý dívá se..
Zpívají o světě,
na kterém žíti nedá se..
Nakonec zpívají o lásce,
kterou má jen ten, kdo o ní bojuje
a jen ten, kdo druhého upřímně miluje..

Zpívala krásně a dlouho,
i když to přišlo jak chvíli pouhou.
Zpívala dokud nezhasla svíčka,
pak už byla jen tma..zmizeli..
také šla někam zavřít svá víčka..
Autor Trich, 24.10.2008
Přečteno 276x
Tipy 3
Poslední tipující: NikitaNikaT., Petbab
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Je to zajímavé, má to myšlenku ...

25.10.2008 22:14:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí