Plechové rakve

Plechové rakve

Anotace: Ze sbírky: "Balady našich dnů"

Sbírka: Balady našich dnů

Plechové rakve

Jako jestřáb bezhlavým letem,
temnou nocí,
jako čarodějnickým koštětem,
ořezává zatáčky bez emocí,
co dávno nehýbou s tímto světem.

Bez ostychu jako David proti Goliáši,
bláznivě jako Hamlet bez hraní.
Leč že stromy silné jsou jako trumfy v mariáši,
ví i hlupák bez vzdělání,
s prasklou gumou u kamaší.

Bláznivě jako Hamlet bez hraní,
pádí jako gepard při lovu.
Dlouhý den i noc beze spaní,
unaven jako konstrukce krovu
před skonáním.

Usíná za kormidlem,
plechového korábu,
co hned se svodidlem,
zahrál si na slepou bábu.
Teď povozí se Cháronovým plavidlem.

Bledý jako čerstvá malba stěny,
je pan Cháron převozník,
co vozí muže, děti, ženy,
už je z toho nervózní,
že má tak těžké směny.
Autor Miro Sparkus, 25.10.2008
Přečteno 528x
Tipy 4
Poslední tipující: Sammi-Kielli, Nikytu, Bíša
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí