Píseň války

Píseň války

Anotace: prosím o komentáře

Tisíckrát brnění se leskne
Tisíckrát těžké boty duní
Meče, co pějí písně teskné
Král, toužící stát na výsluní

Jak nešťastné jsou touhy králů
- co nemají, to chtějí mít
Pro pouhé moci chtíče pánů
Jich poddaní se musí bít

Ženy a děti doma pláčí
Království halí války dech
Tu silné vojsko k bitvě kráčí
Tu roste na něm černý mech

Řinčela brnění, zpívaly meče
Celou noc dlouhou až ku ránu
Nyní zde rudá krev proudem teče
Na nebi hejna havranů

Tisíckrát brnění se leskla
Tisíckrát těžké boty zněly
Krajinou zní teď píseň teskná
Píseň, jíž kdysi meče pěly

A přec zní teď trochu jinak
Někde v dáli zavyl pes
V doprovod duní prudký liják
- to havrani zpívají ji dnes

Do duší vniká smrti píseň
Temná a nešťastná a chladná
Nářek, žal, temnota, tíseň
Vojáka cesta není snadná
Autor Issa, 25.10.2008
Přečteno 266x
Tipy 2
Poslední tipující: Kristine Clary-Aldringen, Zdenek
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Celkem se mi to i líbí. Jenom to téma neni úpa my cup of tee.

25.10.2008 09:57:00 | Poetický Ďábel

Celkem slušně povedený pokus,ale moc mi neladí rytmus,ale to bude asi tím,že je po ránu.Pokračuj v psaní dál.

25.10.2008 09:06:00 | Zdenek

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí