"Moudrost" světa

"Moudrost" světa

Anotace: Ať už hledáš inspiraci kdekoli, vždy aspoň někde sklidíš lidskou nevoli... Komentáře příjmám s otevřenou náručí...=)

Pro ty, kteří neznaj význam skutku,
pro všechny co ze života odcházejí na propustku,
pro ty, co už dávno zapomněli,
pro ty všechny napsat bychom měli...

...pár řádků co aspoň za mák smyslu budou mít v sobě,
v nich dobrou či zlou stránku, anebo radši obě.
Kdo jiný má těm ignorantům kolem,
říct, že jsou už jen hloupým tažným volem...?
Že i když z kapes trousí karty kreditní,
nikdy pro svět nemůžou být nezbytní,
a i přes členství v golfovém tom klubu,
nabijou si aspoň jednou hubu...?

S lidmi je to těžká řeč a domluvit se nedá,
zradilo i esperanto, budoucnost je šedá...
A přitom jazyk nehraje tu roli,
to se jen lidstvo od základu drolí...

Člověk však zase neskonalou moudrostí,
rozhod se, že od zkázy nás vyprostí,
a když propast jazykovou zahází,
zbaví se tím rázem všech těch nesnází...

Však jak říkám, to je ztráta času,
nedočká se země žádného hodokvasu,
dokud lidé nezmlkou jak pěny,
pak teprve přijdou nějaké změny...
Autor Kačerka, 26.10.2008
Přečteno 268x
Tipy 5
Poslední tipující: Gracia, kleopatra.sedma, klarass
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jen ať si to přečte Augustin...

27.10.2008 18:59:00 | Gracia

zajimave rymy.. nejsou okoukane, za to mas u mne plus,ale se zbytkem uz je to horsi, mas tam hodne spatny rytmus, kolisa ti sem a tam a tam a sem a pak bych pozmenila formu, takhle to je strasne namackane na sobe a hur se to cte... tot muj nazor

26.10.2008 15:05:00 | saddova

:D to je dobré!!!

26.10.2008 10:25:00 | klarass

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí