Ametyst

Ametyst

Anotace: ...otevírání bran III...

Ametyst

Pod každou fialkou zelený list,
čti mapou pradávnou, kde najdeš ametyst.

Přeplav všechna moře, kde své sny jsi utopil,
sejmi vlajku na každé hoře, kterou si pokořil.

Přejdi poušť tvých vybledlých vzpomínek,
vrať všem pocestným, co jsi jim vzal.
Dostal jsi na cestu pro štěstí kamínek,
vzpomeň si na toho, kdo ti jej dal.

Vydej se na cestu ještě dnes v noci,
hvězdy ti napoví, řeknou ti, kdo jsi.

Propusť své myšlenky, sbohem jim dej,
rozluč se s každou, shledání nečekej.

Slzy, co uroníš, do dlaní sbírej,
řečištěm skutků svých na svět se dívej.

Kamínek z křemene v dlani tvé se hřeje,
přišels na rozcestí, kam tvé srdce spěje?

Pod každou fialkou purpura živá,
tvé srdce řekne ti, kde cíl se tvůj skrývá.
Autor nrocinu Jednorožec, 28.10.2008
Přečteno 292x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí