ZVOLÁNÍ

ZVOLÁNÍ

Anotace: - Intimní sdělení -

Sbírka: Intimní sdělení

°

ženou být . . . ? . . .
to be, or not to be
Hamletovo zaúpění . . .
v zoufalé snaze dobrat se poznání
. . . o sobě . . . pro sebe

zaznělo jako prosba
k přivolání pomoci
pro hledání skryté pravdy
žíznivá květina bez vláhy
. . . ozvěna . . .
co minula svůj cíl

zdálo by se – malicherná výzva
. . .
když jsem se náhodně přeptával žen
smály se mi
jsem prý bláhový blázen
ale když jsem nesmlouvavě trval na odpovědi
zavládlo nerozhodné zmatení

až jednou se má přítelkyně Marta zamyslela . . .
. . . být ženou . . . chci hlavně sama pro sebe . . .
být ženou je pro mne dar . . . být ženou . . .
je zázračná směsice šťastné radosti i bolestného žalu
být ženou je poslání . . .
. . . rozdělit se o své tělo se svým dítětem . . .

a tak se na to, můj milý příteli,
a tak se na to . . .
. . . žádné ženy už vícekrát nikdy neptej . . . !

ženou být
. . .
dvě slova provokující odpověď
zvolání
světlo naděje
modlitba
oběť
ale i výzva
. . .
žádoucí květ
pro Boží plod
. . .
ženou být . . .

°
Autor rolon, 28.10.2008
Přečteno 314x
Tipy 15
Poslední tipující: kavec, Myrja, Holis, Noc17, Lucie Teru, WAYWARD, fialová, Psavec, spare, Marfuša
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

míš moudrou přítelkyni, moc hezky napsané, ST

29.10.2008 22:00:00 | Myrja

...líbí se mi to

28.10.2008 22:22:00 | WAYWARD

Díky za tohle zvolání !
Budu si ho pamatovat.

28.10.2008 20:30:00 | spare

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí