Ospalá

Ospalá

Anotace: velmi velmi ospalá a otupělá...

V haldách nepořádku
zběžně prochází
neurčité mrazení...

Prázdné lahve
tiše oddychujíc
zvěstují dlouhé bdění
minulých nocí...

Ospale cestuje
vlak jitřní mlhou
k domům z kamene,
kde vánoční písně se zabydlely...

Poutník z hodin před svítáním
čistí vázy broušené
nevinný milováním,
však srdce není bez vin...

Srdce nezapomíná.
Hluboko vryty v něm zůstávají
tvé smaragdové zářezy
vonící po vanilce...
/Nyní jsou zaváty tlejícím listím,
houpavých krokem ukonejšeny.../
.

Tak zůstává na stráži
neví a nevěří,
zda odvážit se může
snad že...

by...
.

...možná.
Autor fialová, 28.10.2008
Přečteno 254x
Tipy 10
Poslední tipující: Triffid Kolbe, Franti, jedam, Bíša, Mbonita, Bůchví..., adida, enigman
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ja už bych se opakovala...že je to prostě neuvěřitelná cesta, co jsi od začátku urazila...

29.10.2008 15:06:00 | Franti

to o tom poutníkovi a vázách je vážně dobrý ;)

28.10.2008 22:13:00 | Bůchví...

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí