V tónech flétny

V tónech flétny

Anotace: filozofická

Přibitý na kříži
nedojdeš zcestí
pekelná bolest hřebů
vede vzhůru k nebi.

Octová chuť všehožití
Otcova vůle v krásu bytí
není přímé cesty
v pokřiveném prostoru a čase
světlo proudí myslí odneznáma
do věčných hloubek v blízkosti srdce.

V tónech flétny slyším se být
na rozechvělých strunách loutny
něčemu patřit pro něco znít
nedorostlý bolesti jež by znemožnila hrát
hluchotu dlaní na trámu
někomu darovat.

Smýkán němotou slov
co žerou jak hádek svůj vlastní konec
odřená kolena od strusky a mouru,
ve světech bortících se křižovatek
kráčet vzhůru vědět kudy dál...
Autor Taog, 28.10.2008
Přečteno 256x
Tipy 17
Poslední tipující: kavec, Triffid Kolbe, NikitaNikaT., Selča, Dota Slunská, maena, labuť, WAYWARD, Bíša, Mbonita, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Čtu znova a znova a opakovaně říkám NÁDHERA

04.11.2008 20:55:00 | JaniHani

Kdoví jak to celé tenkrát bylo a nebylo...báseň je to ovšem krásná!

30.10.2008 08:32:00 | Dota Slunská

Ta je...jen mlčky sedím a jdu si ji vychutnat znova.:o)

29.10.2008 19:33:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí