Červená

Červená

Anotace: červená má mnoho odstínů

Barva červená
je všude...
je kolem mě prosycená.
Je výrazná,
i když bez citu,
je tak sama,
se mnou zavázána.

Co cítíš ty?
Jakou barvu v očích máš?
Chtěl bych vědět víc,
ale ty mi to neříkáš.

Kolikrát se otočím,
abych nové světlo měl,
tolikrát mi do očí...
padne tma, abych neviděl.

Z počátku zdálo se,
že jen červená je kolem nás,
ale když čas postoupil,
vidím jinak a ty to nevnímáš.

Proč bát bych se měl,
než červená odpluje,
když bez citu se zdála
a teď dál už mě miluje.

Jsou barvy noci a barvy dne,
jsou se mnou a já s nimi,
než stanou se mými,
mysl zesílí a zvýrazní tvé viny.
Autor greenus, 29.10.2008
Přečteno 304x
Tipy 1
Poslední tipující: Mbonita
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

červená je barva mého srdce...má tolik podob a poetických nazvání a podobenství
a je barvou lásky,ženství..
řekni si jen jahodová,malinová,nach,ohňová,purpur
ach...

29.10.2008 12:15:00 | Mbonita

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí