Cestování časem

Cestování časem

Anotace: ...slátanina co se mi zrodila v hlavě za dlouhých podzimních večerů. inspirace dějepisem, posunem času, 28. říjnem a výsledkem voleb...velmi jednoduchý verš a nedbám na rytmus. Vím a omlouvám se

Co takhle vrátit se časem zpět
do doby, kdy teprve vznikal svět,
kdy byly všude jen holé pláně
kdy nebyly žádné daně?

Nebo třeba k faraonům,
k z hlíny uplácaným domům.
Nebo máte radši Řecko?
Tam vzniklo snad uplně všecko!!

Chcete změnit svět?
V tom případě jedem hned!

Pomalu kolem Masaryka,
TATÍČKA Masaryka,jak se říká
a zjistíte že byl jiný,
jako každý-trochu líný.

Národní divadlo, základní kámen
který pak zničil velký plamen.

Velká francouzská revoluce
mihne se po pravé ruce
...a pak už jen barevná šmouha...

Ale je tu pořád touha
něco zkusit udělat,
do minulosti se podívat.

A pak je to najednou tady:
Paláce jen, žádné hrady,
války, daně, řečníci
jen málokdy mlčící.
A teď se snaž něco dělat,
ne jen po Athénách běhat.
Sežeň si práci, jídlo, bydlení,
nebo budeš jen ten poslední
otrahný žebrák na ulici
co hoví si ve stolici.

Nedá se dělat vůbec nic.
Šlo snad někdy dělat něco víc?
Možná kdybys byl prvním člověkem
co jen tak se prodíral pralesem
mohlo se něco udělat
ne všecko takhle podělat,
aby nám vládli socani,
pitomí jak ti tukani!
Autor jaňa, 30.10.2008
Přečteno 327x
Tipy 10
Poslední tipující: Holis, NikitaNikaT., W.O.K.O., kleopatra.sedma, Bíša
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

plnouParouback... moc mě těší, že v této postkomunistické zemičce jsou ještě lidé, kteří se dívají na věci otevřenýma ačimaa nenechají se opít rohlíkem... Ano, ano. Dvě a dvě není sedm...

25.11.2008 11:20:00 | Sigurd II.

kdyby mebylo kdyby tak by nebyly chyby! ale já tě přesto chápu a rozumím ti, mě to štve taky.. a moc!

30.10.2008 19:41:00 | W.O.K.O.

Fakt dobrý;) moc se ti povedla!A taky mě pobavila,i když to,o čem je,je spíš k pláči...

30.10.2008 17:10:00 | kleopatra.sedma

Rýmy pravdy!

30.10.2008 16:07:00 | Bíša

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí