Umelec s puškou v ruke

Umelec s puškou v ruke

Anotace: Bol som tam, počul som.

Sbírka: Balady zástavky na znamení

Žil som v krajine rozprávok,
v lesoch i prekrásny sad,
z príbehu lásky robil som náramok,
v zákope mi umiera brat.

Počul som hviezdu padať,
uzrel som chrobáka žiť,
chcel som to všetko maľovať,
pred bombou chráni ma štít.

Umení hľadal som medzi strelami,
medzi mŕtvymi usínam za paľby.
chcel som plávať s rybami,
oheň spálil mi maľby.

Umieram s paletou na prsoch,
farba mi steká do tvárí,
sníval som o ľudských tieňoch,
slnko už pre mňa nežiari.
Autor Blb&Milouš, 30.10.2008
Přečteno 411x
Tipy 3
Poslední tipující: Iňulka, jaňa
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Podle mě je hrozně smutná...ale hezká

30.10.2008 18:08:00 | jaňa

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí