Bratr

Bratr

Anotace: takhle nějak vidím svého bratra

Pohled vlnící se kolem
Lehce sklouzává po stěnách pokoje.
Má jasné čiré tvary, ale přitom tmavé,
Lehce modré, tak nespoutané,
velkou vichřicí dechu prozkoumané.

Kdo chtěl by mluvit s ním,
Jako mluvil by se mnou sám,
Tak drobný vzhled,
Ale hlavou svou jde k výšinám.

Proč nezkusíš ho oslovit,
neb se mnou nemluvíš.
To co vědět chceš a sám i víš
S ním mluv, honem teď
A ze sna ho probudíš.

Není mýtus, ani legendou,
Je člověkem, který dýchá,
Chce být milován,
tak jako mnozí
ani on nechce být sám.

Má moudrý pohled bílé sovy,
která na větvích stromu vyčkává,
Nemluví moc, jen sleduje
a tvou důvěru si kupuje.

Jakoby tajemně působí
však důvěra se znásobí,
jen pár slov s ním vyměníš,
buď statečný a nedůvěru překonej
v lese jeho hřívy neztratíš se,
není lev, jen tuhle službu vykonej.
Nezmění se nic, ale přátel bude víc
a těch není nikdy dost.
Autor greenus, 30.10.2008
Přečteno 330x
Tipy 2
Poslední tipující: BARBYE
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí