Ještě jedna šance

Ještě jedna šance

Anotace: Bilancuji a vzpomínám, co za to stálo a co stojí za to i na mé cestě dál...

Život je plný situací
Příležitostí, nástrah, pokušení
Životem letíš i padáš k zemi
Dává ti křídla i padák, co nejde otevřít
A jediné, co musíš, je uvěřit,
že to všechno za to stojí

Život je plný lidí, co jen procházejí
Jsou však ti, co zůstávají
na jednu noc, týden, měsíc, léta
Jsou lidé, v jejichž přítomnosti duch vzkvétá
Jsou lidé, kteří ti v cestě stojí,
protože se sami bojí
za vlastními sny jít

Život je plný tužeb a přání
Nesplnitelných snů už mám dlouhý list
Jsou však sny, co se mi noc co noc zdají
Sny, v nichž učím se číst
Život je výzva, budící nenávist,
když nic nejde, jak by mělo jít
Život je selhání i vůle žít
A vše jen na tobě záleží

Je šest ráno, zvony bijí ve věžích
Ne, ještě nespím, však mě znáš
Brodím se všemi těmi sny
Situacemi, které chci nechat za sebou
a které dál chci ve vzpomínkách svých
Mažu pár čísel v telefonním seznamu
Mažu pár "nepovedených" básní
Pálím mosty a dělám si v životě pořádek
v naději, že ten "další" život bude šťastný,
že nepodlehnu marným pokušením
a budu jen s lidmi, s kterými chci být,
že napíšu básně, na které mohu být pyšná,
že ještě jednu šanci mohu si vzít
Autor unstoppable, 31.10.2008
Přečteno 262x
Tipy 6
Poslední tipující: Bíša, blue, enigman
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

úvaha nebo epika
někdo řeší formu někdo obsah

je to povedené
životní
pěkné
má mi to co říct

31.10.2008 19:47:00 | blue

ze zacatku mi to prijde jako uvaha a pak je to spise epika,ale je to zajimave dilo...

31.10.2008 11:41:00 | saddova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí