Stárý pán

Stárý pán

Anotace: na lavičce sedí starý pán

Vidím starého pána
sedí na lavičce na louce
jdu kolem a vzhlížím s pokorou
jak kámen ležící v potoce.

Usmívá se tak krásně,
tak jak já to nedokážu,
vlídně pozoruje svět
na každé ruce prstů pět
a těmi krmí vrabce kolem.

U lavičky zírá na něj luční květ,
klaní se mu skoro k zemi
větrem omráčen,
deštěm promáčen.

Jakoby starý pán mluvil
a říkal, že život dlouhý je
on už se může jenom smát,
na lidi se dlouze dívat,
sebe sama vidět v čase zpátky
a krásně tak vzpomínat.
Autor greenus, 31.10.2008
Přečteno 324x
Tipy 2
Poslední tipující: BARBYE
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ty snad vode mě vopisuješ:-D Ne, dělám si srandu, ale je zajímavý, jak podobnej námět může mít uplně jiný vyznění. Tohle si přečti: http://liter.cz/Basne/193126-view.aspx

31.10.2008 18:11:00 | kdosi

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí