...

...

Anotace: ...

Na druhé straně
Bojujeme každý za ně
A přeci každý za jiného
Ptáte se za koho?

Za krále, monarchu, císaře, prezidenta
Pak nás čeká doživotní renta

Snad se jí dožijeme
V pohodlí a spolu

Snad se nezabijeme
Když každý za jiného jdeme…
Tak zítra na barikádě
Každý na jiné straně…

Koukej se dobře a rozmýšlej kam střílíš
Abys netrefil mě a já tebe, víš?

Oheň vzplál a kanón zaduněl
Strachem jsem oněměl
Zazněl podruhé
Zbraň a tři náboje jsem měl

Mířím přes hromady smetí
A kdosi se ke mně řítí

Ne teď až po bitvě!křičím
Tohle je konec, to já vím

Střílím tupě do hradby těl
A ona zas do mě milé
Hořkost, prázdno a dunění děl
Autor Shaamot., 01.11.2008
Přečteno 243x
Tipy 4
Poslední tipující: NikitaNikaT., ABC
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tohle je velmi působivé, sic mne zachvátil zvláštní pocit a myšlenky, možno lehký chlad, ale báseň je skvele napsaná.

14.11.2008 19:45:00 | NikitaNikaT.

básnicky to zrovna není moje parketa(neříkám že není dobrá to jo) ale zdělením je ÚŽASNÁ!!!

01.11.2008 17:25:00 | ABC

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí