Ledová královna.

Ledová královna.

Anotace: Blíží se zima,brrrr.

Ledová královna uhání nocí,
v svém žezle ukryto má zlomek moci,
svírané v levici a v pravé sáně,
ujíždí někam přes sněhové pláně.

Projíždí vánicí se zpěvem v uchu,
jíž znělka přežívá v kdejakém duchu,
s úsměvem nezlomným přející štěstí,
opak je pravdou dík mrazivé pěsti.

Zběsilý výkřik z úst obrací kartu,
a země hlásí růst s oparem na rtu,
tvář zdobí královně ledové slzy,
slibuje pocestným návrat svůj brzy.

Ledová královna uhání nocí,
v žezle jí zbylo zlomeček moci,
ujíždí někam,v mlze se ztrácí,
někdo ji miluje a jiný zvrací.
Autor Zdenek, 02.11.2008
Přečteno 266x
Tipy 6
Poslední tipující: Holis, sondulacek, Kristine Clary-Aldringen, Bíša, Květka Š., NikitaNikaT.
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ledová královna ta "práskla do koní" a nad krajinou jedna vločka druhou honí.

02.11.2008 15:05:00 | Květka Š.

Líbí se mi to, tak zvláštně je to mrazivé...

02.11.2008 14:38:00 | NikitaNikaT.

..pěkné dílko..jen to poslední slovo mi tam nesedí..

02.11.2008 14:12:00 | Tacca

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí