Láska jiné úrovně

Láska jiné úrovně

Anotace: tak jsem jela metrem z autoškoly napsala jsem povídku na RS a tak jsem psala a psala a psala...

Sbírka: Lásky a strasti

Není rána bez úsvitu,
kdy na tebe čekám.
Kočičí zpěv při měsíce svitu
nehodí se sem příliš: mňouká.

Není večer bez soumraku,
kdy se oči klíží.
Za volantem se v mžiku
nehoda se blíží.

Poledne bez slunce záře,
nedí dosti překrásné.
Jak ty ač bez svatozáře,
podobáš se svaté Anně.

Celý den je bez tebe
jen silný odvar z nudy,
pohledem na čisté nebe
hledám cestu, víte kudy?

Bez kompasu podle hvězd,
orientuje se mořeplavec,
v moři plném slaných slz,
daleko a blízko jsi přec.

S vírou v tvoje krásné oči
neklesám hned na duchu,
podle slunce určím přeci
a počkám si na duhu.

Lásko, slepý, že jsem byl
i ty jsi mi to řekla
když vybouchl tehdy Černobyl
a špatná voda řekou tekla.

Pak v mapě najdu kžíž
jenž rudou barvou září,
až přepilujem černou mříž
a budu u tebe, mé kvítí.

Ponejprv tě obejmu zas
přitisknu tvář do tvých vlasů
a tvé oči pak mají temný jas
a oba si nevšímáme cizích hlasů.

Se soumrakem vstáváme
a odlétáme vzduchem pryč
se svítání uléháme
dýcháme smrt z plných plic.

Lež vyřčena již byla a žije
že upír prý lásku nezná
tak to tvrdila oběť tvoje
co upíří lásku krve poznala.
Autor Elesari Zareth Dënean, 02.11.2008
Přečteno 469x
Tipy 14
Poslední tipující: Leedram, susana načeva, Vlk v rouše, Aliklat, BARBYE, Alex Foster, lennerka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hlavně že se našli a žili spolu až do smrti?...

21.04.2009 06:28:00 | BARBYE

já na básně moc nejsem, spíš vůbec, ale tahle se mi moc líbila ;-)

09.11.2008 20:18:00 | Alex Foster

děkuju

03.11.2008 19:09:00 | Elesari Zareth Dënean

až na některé kostrbaté rýmy je to moc hezká báseňka ;) jen piš, piš! každým veršem se lepšíš! :)

03.11.2008 18:07:00 | lennerka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí