Šílený svět

Šílený svět

Anotace: Všichni neseme zodpovědnost....

Zpívám píseň o naději
v tomto šíleném světě.
Tančím v dešti s lehkostí
a snažím se zapomenout
na bezpráví a bolest
spravedlivých.

Výstřel zazněl do noci,
Lennon padl k zemi a krvácí!
V Bagdádu exploze
vynesla do vzduchu síru a prach.
Chlapci se vrací za mámou domů
v rakvi pokryté vlajkou
z hvězd a pruhů.

Beru do dlaní malého ptáčka.
Je tichý, je mrtví.
Nevině si létal,
někdo ho zastřelil!
Mám na rukách jeho krev.
Ta je nám všem společná.

Prosil za život
a jen létat chtěl,
ale jeho šat hedvábný
byl krví potřísněn.

Utopen ve smutku hledám útěchu.
,,Bože, už ne další krev!"
Ukládám jej do hlíny-letˇ!!!
A nic se nezměnilo,
ani list se nepohnul,
ani vítr nezafoukal
a nikdo se neohlédl.
Jako by smrt maličkého
bezvýznamnou byla-
Ani list se nepohnul!!!

Kolikrát se ještě dopustíme
stejných chyb?
Kolikrát ještě poteče krev
maličkých a nevinných?

Lidé zapomínají
a bolest tisíců
se nevejde do jednoho
malého srdce.
Útěchou těch
co nesou svůj kříž
je snad jen Ježíš,
Spasitel!

Dnes večer až půjdete spát,
obrat´te oči kamsi ke hvězdám
a o spravedlnost proste...
a ona bude vám dána!
Autor Koli, 04.11.2008
Přečteno 297x
Tipy 2
Poslední tipující: kouzelníček, sondulacek
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...a nájemní vrazi se vracejí se všemi poctami v rakvích pokrytých tou či onou vlajkou...všichni neseme odpovědnost...někteří nesalutují

04.11.2008 14:00:00 | Mario de Janiero

prosím každý den...

04.11.2008 12:05:00 | sondulacek

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí