Z b a b ě l e c

Z b a b ě l e c

Anotace: Odvaha patří k občanské cti.Bez této cti neexistuje národ.Strach je taky pud sebezáchovy,ale zbabělost lidské selhání.

Z B A B Ě L E C

Zbaběle neuteče nikam
před strachem není úkrytu
pro zbabělce je zeměkoule malá
on umře strachem i v krytu.

Věřte jsem starý pravdu vám říkám.

Boj to je život,boj neustálý
nutné je vybrat řádný cíl
bojovat za živůtek malý
zbytečně jsi se narodil.

Nenech se oklamat tisíci slovy
vyber si jen co hlavní je.
Řádný cíl – co srdce ti poví
život se dvakrát nežije!

Zbabělec umírá vždy stokrát
přitom by chtěl tolik žít.
Svým strachem o život se okrad
víru on zradil –tak může jít.

Jen žití zbabělců je cíl
žití za každých podmínek
předků víru on zradil
v-podmínkách-těch on
strachy lek.

Prosinec 1978
Autor Rebelek, 06.11.2008
Přečteno 286x
Tipy 2
Poslední tipující: Mario de Janiero, V e r u n k a
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí