Túžim zájsť..

Túžim zájsť..

Anotace: .. k Wisle

Túžim zájsť k Wisle
pod brehy do hmly
vlastné ma slzy
podmyť nemohli

sám s ňou ukrytý
pred zrakom sveta
pritúliť ma
do vôd neodmieta

v rieke sa nahý
po krk ponorím
nech ohňom túžby
do tla nezhorím

zvlažím si pery
modré a od sĺz
chlad preniká mi
telom skrz naskrz

chvejúc sa od zimy
musím v nej zhasnúť
ak chcem čas
zbaviť sa pút
neprepásnuť

z krídel mi striasa noc
reťaz do štrku
zaspávam s bozkom pier
Wisly na krku

len ona až do dna
duše mi rozumie
(sama je hlboká)
čo mám v nej na dne
vie
Autor Petbab, 06.11.2008
Přečteno 247x
Tipy 19
Poslední tipující: PIPSQUEAK, jedam, Simísek, LucQa, Lota, Psavec, kavec, WAYWARD, labuť, NikitaNikaT., ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Na dně jsou ukryty poklady, o kterých mnozí celý život nevíme...

06.11.2008 18:44:00 | Simísek

...to je velká krása...a měkkou slovenštinou ještě umocněnější...opravdu jsem si to užila !!!

06.11.2008 12:22:00 | Lota

Moc dobrá.

06.11.2008 11:50:00 | Psavec

...jasný ST

06.11.2008 08:20:00 | WAYWARD

Báseň dobře zakončená, hodně myšlenková. ST! za obsah.

06.11.2008 05:51:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí