Loutka

Loutka

Anotace: zase jedna ze starších věcí...ty první čtyři verše mi přišly na mysl a celý den jsem se jich nemohla zbavit. pak vzniklo tohle...a ještě další, myslím.

Protože jsi loutka,
nikdo ti nepomůže.
Jsi jen dřevěná loutka
-bez masa a kůže.
Dají ti lískového koně
a lipového psa,
jezdit však budeš volně
-na hřebci bez sedla.
Nechají tě jíti
svou vlastní cestou, se zdá,
však musíš tady býti,
dál stromy rostou, tadá!
Píšťala nebo loutka,
ty jsi to druhé, víš,
že je to výhra, není,
to brzy pochopíš.

Protože jsi loutka,
nikdo ti nepomůže.
Jsi jen dřevěná loutka
bez masa a kůže.
Bezcenná tříska
ve světě dřeva
a jiný si výská,
kde tebe není třeba.

Protože jsi loutka,
nikdo ti nepomůže.
Jsi jen dřevěná loutka
-bez masa a kůže...
Autor Kristine Clary-Aldringen, 06.11.2008
Přečteno 284x
Tipy 12
Poslední tipující: mauvais-ange, NikitaNikaT., Dota Slunská, Triffid Kolbe, Layla., Mbonita, labuť
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc hezká básnička, hezké verše ;)

24.11.2008 18:43:00 | mauvais-ange

Tahle má opravdu něco v sobě. Když budeš psát, bude to jen dobře:)

15.11.2008 08:51:00 | Dota Slunská

dobra.ty prvni ctyri verse k sobe krasne jdou,cely se to plynule vine.
fajnes.

13.11.2008 07:20:00 | Layla.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí