Ptačí mládě.

Ptačí mládě.

Anotace: Co by si tak ptáčatka mohla přát?

Ptačí mládě mezi květy
spokojeně spí,
o čem asi v této chvíli
v hlavičce své sní?

Co as se mu právě honí
v ptačím mozečku?
Z pod máminých křídel slyší
ty můj drobečku.

Neubližujte mu prosím,
je tak maličký,
dejte pryč prosím ty sítě,
zbraně,paličky.

již se mládě před maminkou
tiše probouzí,
nezkušeně hledí na svět
v slzách tonoucí.

O čem by si asi chtělo
s mámou povídat?
Kéž bych se už mohl na zem,
z výšky podívat.

Nespěchej můj malý ptáčku,
času je dosti,
užívej si svého mládí,
jeho radosti.
Autor Zdenek, 06.11.2008
Přečteno 243x
Tipy 5
Poslední tipující: Květka Š., Holis, Bíša, Mbonita, NikitaNikaT.
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

velmi milý text to je..

06.11.2008 20:17:00 | Mbonita

Milá básenka a vůbec, dnes je skvělý den! :o)

06.11.2008 19:54:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí