Vzpomínky

Vzpomínky

Anotace: Někdy se rodí, aneb zůstaneš tu se mnou chvíli?

Dlouze dřímáš v mé malé hlavě,
snad na rok, na věky,
a jak se tě zbavím,
když pojednou jsem sám?

Tichými krůčky se kolem mého těla točíš,
neb velikost tvého původu je bezedný,
jako studna nevyschlá na konci světa.

V samotě jen ty, co zmítáš sebou,
jediná zůstáváš po mém boku,
trávíš se mnou všechny chvíle,
dobré i zlé,
co chytla jsi mne nejednou.

Jsi jen slovo, ne-li výkřik,
z paměti nelze vymazat,
co tvrdě je v duši zapsáno,
i kdybych chtěl nezměníš,
novými poznatky mě pohltíš.

Zůstanu tu s tebou,
nesmělá vzpomínko,
nadobro spoutáni,
jedině smrt může vše překazit.

Teď tě silně potřebuji,
v dnešní dlouhé chvíli,
snad mi nikam neutečeš,
zůstaneš tu se mnou chvíli?

Dlouze proplouváš světem,
do dálek k domům zavítáš,
plno lidí obdaruješ,
z plna hrdla křičíváš,
štěstí i bolest,
a někde jsi stálá,
jinde nestálá.

S každou novou vzpomínkou,
zalykám se štěstím,
někdy zabolí leč nechci se ptát,
sdílím s tebou i v neštěstí.
Přijímám jemně tvou náruč,
jsi můj boj a klováš jak vrána v mém mozku.

Martinec Vlastimil
8. Září 2005
Autor Chore, 10.09.2005
Přečteno 301x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Napsal jsi mě do svých nejoblíbenějších autorů, děkuji moc. Nejspíš asi tedy čteš má díla a já tě neznám, takže se te´d do nich pustím, mám spoustu času:o)
Tahle básnička je hezká, připomíná mi můj styl, rýmů není třeba. A navíc miluji vzpomínky, obklopuji se jimi a přidávám k nim další, ty, na které stojí za to vzpomínat. Ačkoliv mám i pár smutných, ty šŤASTnější převažují. Přeji ti to samé a spoustu dalších krásných básní:o) Sun

21.09.2005 11:37:00 | Sunny

A mně to oslovilo. Někdo tvrdí, že vzpomínat se nemá.. k čemu..a mě doprovází vzpomínání zrovna tak jak si napsal.

12.09.2005 06:44:00 | Hančí

Hm, Vlastíku máš i lepší. Tady nad tou bys měl ještě popřemýšlet. Takhle to je u mě za 60.

10.09.2005 19:22:00 | Krtica

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí