Hymny noci

Hymny noci

Anotace: ...

Stíny se prodlužují plynutím času,
soumrak přináší svědivý chlad.
Nocí šíří se zvuky pánů lesů,
mlha stoupá z rozsáhlých blat.

Krajinu zastřel černý háv,
naprostá tma halí reliéf,
Bůh ulehá, chce taky spát,
ožívá peklo, ďábel je tu šéf.

Už planou ohně,
dým skrývá nebesa.
Strach nahání tobě
smrt–blyštící se kosa.

Svítící nov
na vzdálený obzor,
tam vlci mají rej.

Půlnoční lov
krvelačných potvor,
co vraždí,vyjí,zabíjej.

Láká je i krev lidské duše,
však krátí se jim čas.
Den vzbouzí se, volá tiše:
“APPAGE SATANAS”

Jak mocnější je svítání,
zavládá na zemi klid.
Snad i příště nás zachrání
SLUNEČNÍ SVIT
Autor vinci, 08.11.2008
Přečteno 788x
Tipy 5
Poslední tipující: malá čarodejnice wiggová netopýrková, Fog, Saša T., sondulacek
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

no, zajimave,ale jako celek se mi to moc nelibi, mohlo to byt vice pomazlene...

08.11.2008 20:17:00 | saddova

V noci se dějí věci..

08.11.2008 17:00:00 | Saša T.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí