Pod rouškou tmy...

Pod rouškou tmy...

Anotace: O tom co vše se skrývá pod rouškou tmy.

Po rouškou tmy,
nechám svá víčka padnout,
na zrak,než vidí
pouze tebe.
Pod rouškou tmy,
rozum dá srdce chladnout,
a přesto šidí,
koho?...sebe.

Pod rouškou tmy,
snadno lze skrýt i pláč,
co v tváří pálí
jako sůl.
Pod rouškou tmy,
jsem pouhopouhý hráč,
bych na tě vsadil
života půl.

Pod rouškou tmy,
chápu a zároveň ne,
proč temná jsi růže
na ostrově.
Pod rouškou tmy,
buď v noci nebo ve dne,
žal dře sílu kůže
o sobotě.

Pod rouškou tmy,
všední dny zvolna plynou,
přichází pátek,
loučení.
Pod rouškou tmy,
cesty se naše minou,
to bude svátek!
-poučení.

Pod rouškou tmy
vytrácím tě
..po anglicku..
Autor Zdenek, 09.11.2008
Přečteno 282x
Tipy 9
Poslední tipující: Holis, NikitaNikaT., Flamy, Bíša, Mbonita
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

..pod..rouškou..tmy..růže..odkvete..

10.11.2008 19:14:00 | Tacca

Mám tak trochu zvláštní pocit při čtení této básně... nevím, co si myslet, co konkrétně.

10.11.2008 15:43:00 | NikitaNikaT.

žádné vytrácení...setrvání třeba..

09.11.2008 22:45:00 | Mbonita

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí