Poslední hrdina

Poslední hrdina

Anotace: 25%

ACT I.

Tisíce tmavých hlavní,
s předsudkem smrti,
již nezbyli slavní,
hrdinové,
s poukou mravní,
odešli na věčnost,
největší statečnost,
přiznat sám sobě,
že to co je v tobě,
to co je ve mě,
není nesmrtelnost,
jen nenávist a zlost

ACT 2.

Popadnu zbraň,
tu čepel vražednou,
bodni a zraň,
mou touhu nevěrnou,
nevinné chraň,
stojím zde sám,
strachu se straň,
svátost mysli neprostupnou,
obrním svou snahu,
pravou nohou,
vykročím proti svahu,
krvelačného zabijení,

ACT 3.

Dlouhé krvavé čmouhy,
krásné divadlo,
tvořící z ran strouhy.
Co mě to popadlo?
Hercem prokletým,
jedinným,
hrdinou posedlým,
po umírání,
mých nepřátel!

ACT 4.

Zabil jem tisíce,
zhoubnou čepelí,
proč se mi klaníte?
Bohu,
jste bezvěrní?!
Autor HKvH, 10.11.2008
Přečteno 238x
Tipy 1
Poslední tipující: Bíša
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Co se mi líbí je rozdělení do aktů, to se málokdy vidí, zvlášt když jsou provázané, což se málokdy povede. Co mi moc nesedlo byly ty rýmy, ale to je svým způsobem taková móda na gramatické rýmy žehrat, leč přece jen přečetl jsem si pár tvých dalších dílek a ta mi přišla výraznější.

10.11.2008 18:11:00 | CorrimsonTom

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí