Duše v smíchu je či není?

Duše v smíchu je či není?

Anotace: Toť otázka

Je v smíchu
vše
či není
snad zmizí duše
okolo
a vznáší se
nad květy kopretin
jejichž vůni
nemám rád
Duše je.
Duše není
ale může být
a když je
tak bývá a je.
Jak?
Jako krásná kopretina
co vzhledem
zmate tě
a nebo růže bílá
když trnem zaseká.
Jak voní
růže?
Jak voní
kopretina!
Voní též
i konvalinka,
krásná je
ač jed si ukrývá.
A pampeliška?
Ta
v sobě
hořkost svého mléka má.
Duši třézalky
já obdivuji
neb voní
jsouc krásná
křehkostí svého těla
a duší svojí
mou duši vyléčí.
Miluji dívky
barvy třézalek
miluji je
a mám je rád
v smíchu
a pláči
křehkosti jejich těla.
Autor Jan Urban, 09.10.2004
Přečteno 572x
Tipy 2
Poslední tipující: jenommarie
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ta pohladila. Hezky se čte. ;-) *ST

19.06.2020 21:02:11 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí