Klubko nití.

Klubko nití.

Anotace: Co všechno člověka napadne,vidí-li klubko nití.

Klubko nití jako řeka vine,
přes hráze sypou se slova vět.
Přes kameny tiše život plyne,
šité slovo ze čtyř písmen svět.

Pod hrázi nám kapky vody tříští,
do uzlů,v níž slova nejdou číst.
Načínajíc pramen v dětském hřišti,
první kniha,první prázdný list.

Bije večer,prsty šero viní,
napíchané do jehel tisíc křivd.
Vzpomenuto,co zapoměli jiní,
zabít slunce,jeho lesku třpyt.

Klubko nití topící se v bahně,
hledá prostor,kudy dále vést.
Prošlo časem,tam, kde z pušek hlavně,
kopretiny náhle začly kvést.

Pod hrází nám kapky vody tříští,
do uzlů v níž slova nejdou číst.
Tam se najde možná život příští,
když tvůj má už v knize žlutý list.
Autor Zdenek, 11.11.2008
Přečteno 313x
Tipy 9
Poslední tipující: Holis, labuť, Psavec, jusTMee, Tacca, Bíša, NikitaNikaT.
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Mě se to líbí...i tóny slyším znít :o))

11.11.2008 22:57:00 | labuť

Mně se to docela líbí, má to myšlenku. Což ale takové klubko života?... jako takového

11.11.2008 20:17:00 | NikitaNikaT.

Co to klubko nití dokáže,pěkný.

11.11.2008 19:06:00 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí