Balada o chůdách

Balada o chůdách

Anotace: hračička

Přemýšlím, o čem se píše
o láskách slovíčky z plyše,
hledání tápání věčné je téma
stejně jak u hrobu chryzantéma,
krůpěje rosy a poslední hvězda
jít trávou bosí, kdy sen už se nezdá.
To vše tu bylo, je a také bude,
kdo z vás však četl o zlámané chůdě?

Chůdy tě s lehkostí vyvýší nad davy
prodlouží tvé kosti, překročíš obavy.
Máš-li um či kouzlo pod čepicí
zvedneš tu vhozenou rukavici.

Na kůlech vyrazíš přes náměstí,
nejspíše neschytáš ránu pěstí,
jít volnou uličkou ucpaným bulvárem,
skrz Prahu celičkou, jak mocnář kočárem.

Pohlédni důkladně do tváří poutníků
zůstaň chvíli na svém stát,
než někdo skrytý u kotníků,
odkrytým kanálem zboří tvůj majestát.
Autor Taog, 11.11.2008
Přečteno 242x
Tipy 18
Poslední tipující: jita.1965, Myrja, Dota Slunská, Bíša, Psavec, Triffid Kolbe, Mbonita, Tacca, jedam, labuť, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Z vejšky se padává na hubu, tak je to napsáno v osudu ...
... ale ty chvilky nahoře stojí za to :-)

17.11.2008 23:50:00 | jita.1965

Přenášíš v prostoročase, víš to? :)

14.11.2008 11:52:00 | Dota Slunská

mě se tvůj text líbí a to dost..

12.11.2008 08:11:00 | Mbonita

pokus číslo dva:
a já je nepotřebuju, héééč! :oD
ta první sloka mi připomněla tvý čtení sobotní ("mám tu nějakou lásku - pásku"...) ale ty další mě probraly :o)

11.11.2008 22:41:00 | hanele m.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí