Kdo je bůh?

Kdo je bůh?

Anotace: 40% Holešov

Sličný princ dvorný,
do oceli se halí,
v zásadách přímý,
rovný,
hordy pohanů se valí.

Patou jemně do slabin,
velení se ujme,
vozů, hradby, rozvalin,
před bohem se klaňme.

"Dnes lide svatořímský,
zničíme tu lůzu,
žádný trhan selský,
pusťme na ně hrůzu!"

Hladím hlavu cepu,
v mysli kosu klepu,
po polích se toulám,
bohu se nerouhám.

Dusot kopyt děsivý,
panská jízda řinčí,
mrak prachu dusívý,
kalich s krví,
pyšně nad hradbou trčí!

Rozpřáhnout se v úderu,
po první hlavě skopové,
bohu oplatím důvěru,
jak Ježíš v koruně trnové.

Lesklá přilba vojevůdce,
zaryla se trpce, prudce,
do lebky,
mozek drtí,
klaním se před smrtí.
----------------------

Pravda smutná,
jedinná,
dnes lidé ve zkažené víře,
vraždí jeden druhého jak zvíře.

Proč?

To odpoví ti BŮH!!!
Autor HKvH, 12.11.2008
Přečteno 252x
Tipy 3
Poslední tipující: Agniezka, Bíša, WAYWARD
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí