Litanie za štěstí

Litanie za štěstí

Anotace: Agnus Dei, qui tollis peccata mundi, miserere nobis. Agnus Dei, qui tollis peccata mundi, miserere nobis. Agnus Dei, qui tollis peccata mundi, dona nobis pacem.

Beránku, odpusť mi. Mám černou duši.
Beránku slyšíš mě? Pomoz mi prosím.
Beránku odpověz. Vždyť to se sluší.
Beránku řekni, že nejsem jen zlosyn.

A on mlčí, neřekne slova.
Musím dál vytrvat, prosit dál,
než spatří mne znova.

Beránku prosím tě, jen jedno znamení.
Beránku, jsi to ty, nebo jen vítr?
Beránku, ať na mě nahází kamení.
Beránku, slz už je nejméně litr.

A on dál mlčí, nejspíš mě nevnímá.
Však prosím dál o svoji spásu.
Vím jak je má duše ošklivá,
sám jsem ji přece připravil o krásu.

Beránku neslyšíš? Či nechceš slyšet?
Beránku, dej mi moc ať to znovu vrátím.
Beránku, víš, já už nechci dál křičet.
Beránku, pomoz mi, rád ti to splatím.

Pořád mne nevidí, nedává vědět.
Ať prosím ukáže, že o mně ví.
Kdyby mohl na mne jedinkrát pohledět,
zjistil by, že nejsem úplně křivý.

Beránku, jedenkrát, víc ani nečekám.
Beránku, vyslyš mě, ztrápenou bytost.
Beránku, vidíš to? Před tebou klekám.
Beránku, prosím tě, prosím o milost.

Stále mě nevnímáš? Stále mě zkoušíš?
Jenže já nevím co bez tebe dělat!
Copak ses rozhodl, že mě usoužíš?
Zkusím být trpělivý a dále čekat..

Beránku, naposledy se snažím.
Beránku, pomož mi z bezmoci.
Beránku, já v temnotě kráčím.
Beránku, vysvoboď mě z té noci.

Tak i ty jsi mne opustil. Já ti věřil.
Jen tobě jsem se opravdu svěřil.
Za trochu štěstí šel bych světa kraj
a jen tobě se právě teď zpovídám..
Autor Lecco, 14.11.2008
Přečteno 280x
Tipy 14
Poslední tipující: Gabriell's tears, Pokusný králík s melounovou náplní, Niccolo, Duhová, Lady Carmila, dream in emptiness, Bíša, sondulacek
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Na konci jsem nad tím začal uvažovat reálně, proto je ten konec takový. Já si nezasloužím odpuštění. A od sebe bych ho ani nepřijal

16.11.2008 00:01:00 | Lecco

pěkná...ale nelíbí se mi konec...beránek tě nikdy neopustil...pořád je s tebou, to ty jej nevidíš a neslyšíš...ale on tě obímá a klepe ti do očí....abys odpustil hlavně sám sobě

15.11.2008 23:16:00 | Lady Carmila

...moc pěkná,jednou beránek vyslyší...

14.11.2008 10:39:00 | sondulacek

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí