Já a ona

Já a ona

Anotace: ...

Já chmurnou zeleň klimbající jak meč (jen spadnout!),
ona v podzimní dny pln molů kabát,
já větru hruď dokořán, neb s ním i bez něj ruce chladnou,
ona s teplou šálou. Suché listí shrabat.

Já v něm; se slzou na tváři v jednou zas svítícím hřbitově,
ona purpurovou dýni s veselým a jsoucným ruchem.
Já za hřebeny hledící, ona vedle přítomně.
Ó oba stejným vzduchem, každý však s jiným duchem!
Autor Tomáš Marný, 14.11.2008
Přečteno 317x
Tipy 7
Poslední tipující: ziriant, grohy, jita.1965, Mannon, Flamy, NikitaNikaT.
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

skvělá obrazotvornost, myslím že není co dodat.

25.11.2008 20:37:00 | grohy

ST! je za myšlenku, pro mne trochu smutná báseň, více se mi líbí zakončení.

14.11.2008 19:38:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí