ptám se.

ptám se.

Anotace: proč se k básničkám má psát anotace? Neni to nahlavu?

Obraz před očima pomalu tmavne,
kulka v plicích, naděje žádné.
Voják v zákopu krvácí, modlí se.
A potom umírá. Ne jen on, dalších tisíce.

Vyhrála svoboda? Ptám se.

Fibrilujem, zavelí doktor v bílém plášti,
nabíjí a přikládá k hrudi.
Výsledek se nedostavil, pacient skonal,
doktor krčí rameny, zapisuje dobu smrti.

A co naděje? Ptám s

Kord se bleskem pohnul,
nyní v srdci jak led studí,
Vyhrává vyzyvatel, prohlásil sudí.
A druhý pro paní svých snů umírá.

Co k tomu láska poví? ptám se.

šerif bručivým hlasem říká rozsudek,
vězeň se zmítá v železných putech,
vystoupí k šibenici, okolo krku oprátku mu nasadí,
zatáhnou za páku, a už se houpe, chudák malý.

A spravedlnost, ta je? ptám se.

Co má co za význam, v tomhle světě prohnilém?
Co má co za důvod, když nikdo žádný nehledá?
Co je důvodem? Proč? Jak? Kdy? Kde? A za co?
Kdo nám oči otevře, kdo nás, sakra, spasí?

ptám se já.
Autor Johny Styx, 15.11.2008
Přečteno 253x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

anotace sou proto,aby vysvetlovali.administratori jeste nepochopili,ze nektery lidi vysvetlovat nechtej/nepotrebujou,takze anotace sou stale povinne.

hodne se ptas,ale malo odpovidas.

22.12.2008 16:46:00 | Layla.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí